Naar de inhoud

Infrarood voor sporters

Voor sporters van iedere leeftijd is de infraroodcabine als bijzonder zachte maar effectieve oase voor herstel bij het voorbereiden van en cooling down na sportieve inspanningen van grote betekenis. Als gevolg van de zachte en aangename werking op de spieren en pezen kan het inftaroodbaden zich verheugen over een toenemende populariteit.

Wetenschappelijke studies bewijzen de positieve werking van de infraroodcabine op lichaam en geest en onderbouwen daarmee zijn rol als weldadige begeleider van fitness en sport. Doordat de lichaamstemperatuur wordt verhoogd, wordt het immuunsysteem gestimuleerd om meer krachten te mobiliseren en de stofwisseling te versnellen. Dit heeft een betere doorbloeding tot resultaat, waardoor op hun beurt huid, spieren en bindweefsel proftieren van een hogere aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen. Ook het ontslakken via de huid wordt daardoor bevorderd – en de nieren worden ontlast.

Tegelijkertijd komt er een pijnstillende stof vrij, endorfine genaamd, die de spanningen in spieren vermindert en het lichaam in een ontspannen toestand brengt. Daarnaast is de infraroodwarmte ook goed tegen rugpijn, verstuikingen en verrekkingen. Het verblijf in een Röger infraroodcabine kan dienen als ideale opwarming van de spieren voor het sporten maar ook als effectief herstel na het sporten.

Zo helpt de infraroodcabine uw gezondheid met sprongen vooruit, verlengt daardoor ook de levenskwaliteit en begeleidt het zowel recreatieve als professionele sporters van iedere leeftijd.