Naar de inhoud

Ambacht met passie: Röger sauna- en infraroodcabines

Een ding staat bij ons voorop: kwaliteit

Afwerking, constructie en het gebruikte materiaal zijn doorslaggevend voor de kwaliteit van een sauna. Uiteindelijk is niet elke houtsoort hetzelfde. Afhankelijk van het doel, om op te zitten of voor wandbekleding, zijn verschillende houtsoorten geschikt. Als het over de kwaliteit van onze materialen gaat, doen wij geen water bij de wijn. Zo is bijvoorbeeld al het hout dat bij Röger Saunabau wordt gebruikt aan de lucht en in een kamer gedroogd. Hierdoor wordt bijna altijd scheurvorming voorkomen. Deze criteria worden ook door onafhankelijke vaklieden belangrijk gevonden: de sauna’s Baleo en Videro worden door ons voorzien van het keurmerk van de RAL Gütegemeinschaft für Saunabau. Waardoor u zeker weet dat het goed zit.

  • Saunaholz Fichte - Röger Sauna und Infrarotkabinen
  • Saunahout hemlock - Röger sauna- en infraroodcabines

Het langzaam groeiende hout van de Canadese hemlockden is vrij van hars en knoesten en is duurzaam. Zo zorgt het voor een heel gelijkmatige warmteafgifte en dus voor een zeer goed saunaklimaat. Het wordt net als de Scandinavische fijnspar voor wand- en plafondelementen gebruikt. Hemlock of fijnspar: het is een kwestie van smaak. De typische structuur van fijnspar werkt beduidend levendiger.

  • Saunahout douglasspar voor het interieur van de sauna Baleo van Röger
  • Gelakt saunahout douglasspar  voor de buitenbekleding

Douglasspar zorgt voor het oer-saunaplezier. Het rode, krachtig gevlamde hout geeft uw sauna een rustiek karakter. Voor het interieur passen we de douglasspar onbehandeld toe en hij wordt bij gebruik aan de buitenkant voorzien van een kleurloze laklaag.

Abachi saunahout voor de saunabanken is harmonisch, splintert niet en wordt niet te heetAbachihout voor saunabankenVoor de saunabanken wordt gebruik gemaakt van het splintervrije zachte abachihout. Het harmonische, lichte hout geleidt nauwelijks warmte en wordt daardoor ook niet heet. U ziet het, wij doen als het over de kwaliteit van onze materialen gaat geen water bij de wijn. Al het hout wordt aan de lucht en in een kamer gedroogd.
Hierdoor wordt scheurvorming nagenoeg voorkomen.

Hoogglanspanelen in wit voor de buitenbekleding van de sauna BaleoHoogglanspanelen in wit voor de buitenbekleding van de sauna BaleoDe Lito design-buitenbekleding geeft aan uw sauna een hele moderne look. De glanzend witte panelen kunnen als buitenbekleding voor de sauna Baleo worden gekozen.

  • Saunaproductie met kwaliteit: pen-gatverbinding met dubbele groef
  • Kwaliteitsauna’s geproduceerd in Duitsland: wandmontage van de Röger sauna

Deze zorgvuldigheid passen wij ook toe bij de constructie van onze sauna’s. Wat bijvoorbeeld voor bijzonder hoge stabiliteit zorgt is de pen-gatverbinding en dubbele groef bij het houten frame. Het in de wandelementen geïntegreerde warmte-isolerende materiaal van minerale wol met een vochtwerende laag van aluminium zorgt ervoor dat de warmte daar blijft waar hij hoort.