Naar de inhoud
Sauna Baleo terug verder

Sauna Origo: gewoon meer sauna

Met de sauna Origo haalt u een betaalbare kwaliteitssauna in huis, waarbij oorspronkelijkheid met modern saunaplezier wordt gecombineerd. Daanaast leveren wij de solide cabine ook in onderdelen als zelfbouwpakket.

Zoals elke Röger sauna voldoet de sauna Origo aan de hoogste eisen op het gebied van materialen en afwerking. Zo zorgt het hout van de Scandinavische fijnspar voor het traditionele saunakarakter en een aangenaam saunaklimaat. De hoge mate van afwerking ziet u aan de kwaliteit van de details: stevige groef- en veerverbindingen van de elementen voor de zijwanden en het plafond van de cabine zorgen voor een robuuste constructie. De vochtwerende laag en een uitzonderlijk dikke isolatie houden warmte en vocht in de cabine. Dat bespaard ook energie.

  • De sauna Origo met een interieur van fijnspar en raampaneel
  • Raamelement van de Röger sauna Origo

Binnen in de sauna Origo zorgen de stevige ligbanken van splintervrij abachihout voor ontspannen momenten waarbij de hoeklamp de ruimte van aangenaam sfeervol licht voorziet. En vanwege de verschuifbare onderste ligbank stopt het comfort niet bij het schoonmaken. Dankzij het geïntegreerde beschermrooster kunt u zich zonder bedenkingen ontspannen. Dit rooster voorkomt het ongewild aanraken van de hete saunaoven. Met de modulaire opbouw van de sauna Origo kunt u eenvoudig besluiten of u behalve de glazen deur van enkelvoudig veiligheidsglas nog andere glaselementen zou willen toevoegen. In totaal kunnen maximaal drie van deze elementen, afhankelijk van de plattegrond en uw eigen wensen, via hoekverbindingen worden toegevoegd.

Röger Sauna Origo: echt Fins

U heeft een ruime keuze. Bij onze sauna Origo kunt u kiezen uit verschillende plattegronden. Bijvoorbeeld een vijfhoek, die gemakkelijk in de hoek van een kamer geïntegreerd kan worden. Of de klassieke vierhoek, die optioneel met drie beklede buitenwanden ook in het midden van een muur kan staan.

Optie voor de Röger Sauna: rug- en hoofdsteun in de sauna OrigoSauna Origo binnenaanzicht met opties rug- en hoofdsteunMaar met het besluit voor een plattegrond bent u nog lang niet klaar met kiezen. Diverse accessoires maken uw persoonlijke sauna Origo pas echt volledig: misschien wilt u het interieur met Farblicht nog sfeervoller maken? Wilt u het comfort met een rug- en hoofdsteun verhogen? Of wilt u Tepidariumfunctie naast een hete sauna, ook mildere saunamogelijkheden? Voor aan de buitenkant kunt u kiezen voor een praktisch handdoek- en toebehorenrek met drie haakjes voor handoek of badjas en ruimte voor uw bril. Zodra u uw keuze heeft gemaakt kunnen wij uw sauna Origo ook als zelfbouwpakket bij u thuis bezorgen. Dankzij onze uitgebreide montagehandleiding verloopt de montage zonder problemen.


De Finse sauna

Finse sauna: de voorganger van de sauna OrigoHistorische Finse rooksaunaDe Finse sauna is een populair zweetbad dat een belangrijk deel van de Finse leefwijze uitmaakt. De in bijna elk huis aanwezige privésauna dient ter ontspanning en reiniging van het lichaam.
De traditionele vorm van de Finse sauna is de rooksauna (in het Fins: Savusauna), meestal een vrijstaande blokhut. Hier wordt een grote steenoven gedurende een aantal uren met grote blokken hout opgewarmd waarbij de rook zich in de saunaruimte verspreidt. Als het vuur gedoofd is wordt het as weggehaald en de rook trekt weg door een opening in het dak. Door een krachtige opgieting zonder dat er mensen aanwezig zijn wordt de resterende rook uit de sauna gedreven. Daarna kan de sauna voor meerdere uren gebruikt worden. De steenoven warmt daarbij de ruimte verder op en dient tegelijkertijd voor de opgieting. Tegenwoordig zijn de Savusauna’s een zeldzaamheid geworden. De huidige Finse sauna is een eigentijdse doorontwikkeling die nog wel steeds het belangrijkste van de oorspronkelijke sauna in zich heeft, namelijk: veel hout, een saunaoven en een aangenaam saunaklimaat.