Naar de inhoud

Werking van de sauna

De sauna heeft veel positieve uitwerkingen op lichaam en geest. Enkele daarvan zullen wij nader beschouwen.

  1. In de sauna wordt de doorbloeding van luchtwegen en longen verbeterd.
  2. De hitte in de sauna bevordert de bloedsomloop, het hart klopt sneller - maar met minder weerstand - zodat het ontlast in plaats van belast wordt.
  3. De spieren ontspannen zich.
  4. Door de hitte en de daaropvolgende afkoeling wordt de hormoonhuishouding beïnvloed.
  5. De doorbloeding van huid en weefsel wordt verbeterd, de verhoogde temperatuur bevordert bovendien de stofwisseling waardoor onder andere het immuunsysteem wordt versterkt.
  6. De hitte van de sauna reinigt de huid grondig van buiten en van binnen.

Zoals u ziet, komt u in een sauna "helemaal"bij, dus lichaam, geest en de ziel. Geestelijke en lichamelijk spanningen verdwijnen Regelmatig saunabaden traint het menselijk lichaam om beter met de verschillende prikkels van alledag om te gaan en ontspannen te blijven. Maar bovenal kan regelmatig gebruik van de sauna ertoe bijdragen dat de genezing van verschillende ziekten wordt ondersteund en het immuunsysteem wordt versterkt. De sauna met zijn sterke prikkels tussen hitte en koude activeert een in onbalans geraakt systeem van lichaam, geest en ziel en brengt het weer op orde. Ondanks de intensieve prikkels is de sauna toch goed te verdragen (ook voor kinderen, zwangeren und ouderen) - als u zich aan de voorschriften houdt. Door een goede lichaamsregulatie worden de symptomen van stress tijdens het saunabaden weer weggenomen.